Love2truck

Love2truck

Verschillende toonaangevende partijen uit de Belgische transportsector gaan vanaf vandaag actief op zoek naar de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur. Speciaal hiervoor lanceren ze de grootse campagne ‘Love2Truck’ via sociale media en een nieuw gecreëerde website www.love2truck.be. Kandidaten worden aangemoedigd zich in te schrijven en hun participatie te motiveren met een zo authentiek mogelijk verhaal over de passie voor hun job. Uit al die warme verhalen wordt op 2 juni de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België gekozen. De campagne is opgezet om zo veel mogelijk gedreven chauffeurs te vinden maar ook om mensen, aan de hand van de vele positieve verhalen, enthousiast te maken voor het beroep van vrachtwagenchauffeur.

Warme verhalen
Uit een groot transportonderzoek door DKV Euro Service is gebleken dat Belgische vrachtwagenchauffeurs fiere chauffeurs zijn. Met de campagne ‘Love2Truck’ willen de initiatiefnemers tijdens de eerste maanden van 2018 actief op zoek gaan naar die fiere chauffeurs en hun warme, gepassioneerde verhalen. Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral, waarom hebben ze zo veel passie voor hun job?Noodzaak
Niet alleen de passie is een belangrijke drijfveer van de campagne. De sector heeft ook effectief nood aan meer vrachtwagenchauffeurs. Door het schrijnend tekort is het beroep van vrachtwagenchauffeur sinds jaar en dag een knelpuntberoep. Dat blijkt andermaal uit een studie gemaakt door Truck & Business, uitgevoerd in november 2017. Dit actuele tekort aan chauffeurs vormt een belangrijke rem op de groei van de Belgische wegtransportbedrijven.Gezicht(en) van de campagne
3 gemotiveerde vrachtwagenchauffeurs vormen alvast het gezicht van de campagne: Danny Das van Withofs Transport, Omer Uzun van Van Moer Transport en Griet Aerts van Meers Transport Groep.  Met deze drie gezichten willen de initiatiefnemers onderlijnen dat de campagne open staat voor IEDEREEN in de Belgische transportsector.

Partners
De campagne is een initiatief van DKV Euro Service, Go4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo Telematics, TRANSPORT EN LOGISTIEK VLAANDEREN, TRANSPORTMEDIA, TVM Belgium en Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

Timing

  • De campagne wordt gelanceerd op maandag 15 januari
  • Vrachtwagenchauffeurs kunnen hun kandidatuur indienen tot 31 maart 2018, via de website www.love2truck.be
  • Uit alle inzendingen wordt een shortlist van 5 finalisten gemaakt
  • Publieksstemmen tussen 15 april en 31 mei 2018
  • De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 2 juni, tijdens de beurs We are Transport , een organisatie van Transport en Logistiek Vlaanderen, in samenwerking met Febiac in Brussels Expo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.