Movu Robotics: Eenvoudigere automatisering voor magazijnen wereldwijd

Movu escala

Movu Robotics is een nieuw en dynamisch merk voor magazijnautomatisering dat zich onderscheidt door eenvoudigere logistieke automatiseringsoplossingen te bieden aan magazijnen over de hele wereld. Movu Robotics, deel van de stow Group, wil ervoor zorgen dat geen enkel magazijn achter blijft wat betreft de mogelijkheden voor automatisering. Movu is gevestigd in een nieuw hoofdkantoor in Lokeren dat onder één dak engineering, R&D, productie en een ultramodern Experience Centre omvat waar de nieuwste technologieën live in werking kunnen worden gedemonstreerd aan klanten en partners.

Het product portfolio van Movu Robotics omvat automatiserings- en roboticaoplossingen voor pallets, bakken en artikelen die een energiezuiniger en praktischer alternatief bieden voor oplossingen op basis van stapelkranen. Dit omvat Movu atlas, één van de toonaangevende pendelpalletsystemen op de markt; Movu escala, een innovatieve helling-pendelbak-oplossing; Movu ifollow, een autonome mobiele robot (AMR) systeem voor pallets en extra ladingdragers; en de nieuwe Movu eligo picking arm robot.

Movu atlas

Movu Robotics – No warehouse left behind.

Voor projecten in de belangrijkste verticale markten, met name e-commerce, FMCG en gekoelde opslag in Europa en Noord-Amerika, zal Movu Robotics eenvoudige, gestandaardiseerde plug-and-play oplossingen leveren die minder engineering vereisen en korte doorlooptijden voor uitvoering toestaan, zodat klanten hun activiteiten kunnen blijven uitvoeren. Het managementteam wordt geleid door Jos de Vuyst, CEO van stow Group en Stefan Pieters, CEO van Movu Robotics.

Jos de Vuyst, CEO van de stow Group: “Geconfronteerd met uitdagingen zoals tekorten aan arbeidskrachten, kostenstijgingen, opslagdichtheid, groeiende volumes en verbeterde nauwkeurigheid, wenden bedrijven zich tot robotica en automatisering voor oplossingen. Movu Robotics biedt een geïntegreerd ecosysteem van gestandaardiseerde en schaalbare automatiseringstechnologie die de uitrol versnelt en de risico’s vermindert voor allerlei soorten klanten.

Stefan Pieters, CEO van Movu Robotics, vult aan: “Movu robots zijn slim genoeg om elke handeling eenvoudig en gemakkelijk te maken en helpen zowel de hersenen als de schappen van de klanten te ontlasten. Onze oplossingen zijn ontworpen om magazijnautomatisering en robotica niet alleen toegankelijker, maar ook schaalbaarder te maken.

Technologieën uit het Movu Robotics productportfolio kunnen worden geïntegreerd in één autonoom subsysteem als oplossing, met componenten zoals rekken, shuttles of AMR’s, software, wi-fi en inbedrijfstelling. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie, aanpasbaarheid aan nieuwe bedrijfsbehoeften door eenvoudige integratie van nieuwe applicaties en een minimale Total Cost of Ownership (TCO). Standaardisatie en vereenvoudiging, een essentieel onderdeel van Movu Robotics, resulteert verder in kortere doorlooptijden en lagere engineeringskosten, met een hogere winstgevendheid tot gevolg. Om de flexibiliteit te maximaliseren zijn de Movu Robotics systemen modulair opgebouwd, als een set bouwstenen om de complexiteit en de kosten van upgrades te minimaliseren.

Voor meer informatie: https://www.movu-robotics.com/nl

Youtube: https://www.youtube.com/@MovuRobotics/featured

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.