xyzt.ai verzekert €1 miljoen investering voor internationale expansie

oprichters Lida Joly (CEO) en Bart Adams (CTO)

xyzt.ai, een baanbrekende leider in locatie-intelligentietechnologie, kondigt met trots een belangrijke mijlpaal aan in haar reis naar wereldwijde expansie. Het bedrijf, met hoofdzetel op de Hasseltse Corda Campus en een vestiging in Leuven, haalt €1 miljoen aan financiering binnen bij drie gerenommeerde investeerders: The Faktory Fund, LRM en Angelwise. Deze strategische partnerschappen versterken xyzt.ai’s toewijding om naadloze, real-time en schaalbare analyses voor uitgebreide locatie- en tijdreeksdatasets mogelijk te maken.

xyzt.ai is geen typische start-up. Opgericht in 2019, door professionals met vijftien jaar ervaring in de sector, straalt het bedrijf zowel jeugdig enthousiasme als deskundigheid uit. Hun business intelligence-platform helpt klanten om grote hoeveelheden locatiedata te visualiseren en te analyseren. Onze auto’s, vliegtuigen, boten en andere voertuigen zijn uitgerust met tal van sensoren en meettoestellen die gigantisch veel data capteren. Locatie, snelheid, acceleratie, bandendruk, … Het zijn data die worden verkocht aan onder andere landen, steden en gemeenten om te analyseren. Iets wat complex is omwille van de hoeveelheid en diversiteit van data.

“Ons platform brengt orde in die chaos en zorgt dat er gemakkelijker analyses kunnen worden gemaakt op basis van data. Steden kunnen zo in kaart brengen waar er te hard gereden wordt, in welke bochten of op welke kruispunten auto’s het vaakst in de remmen gaan en waar de wegkwaliteit slecht is. Zo kunnen ze concrete en gefundeerde acties ondernemen”, lichten eigenaar-ondernemers Lida Joly en Bart Adams toe. “Analyses om verkeer te optimaliseren is maar één van de mogelijkheden. Een andere is detectie van fraude, door bijvoorbeeld via de data van schepen na te gaan waar illegaal gevist wordt. Of twee schepen die ter hoogte van de territoriale wateren van Columbia langs elkaar varen, blijven stilliggen langs elkaar en dan verdergaan? Ook daar mag je je vragen bij stellen.”

 

Ondertussen wordt xyzt.ai wereldwijd vertrouwd door overheden, waaronder de stad Hamburg, Autobahn GmbH en Texas A&M Transportation Institute, en werkt het samen met marktleiders zoals INRIX, Bridgestone Mobility Solutions en Spire. “Dat ons product een gamechanger is volgens onze klanten, wist de investeerders The Faktory Fund, LRM en Angelwise te overtuigen voor een kapitaalsinjectie van 1 miljoen euro”, aldus medeoprichter en CEO Lida Joly.

 

Verwerking van ruim 1 miljard datapunten

xyzt.ai is nu klaar om deze nieuwe kapitaalinjectie te gebruiken voor versnelde groei in verkoop, marketing en initiatieven op het gebied van klantsucces. Heidi Rakels, bestuurslid en vroege investeerder in xyzt.ai, toont zich enthousiast: “We zijn ontzettend blij om The Faktory Fund, LRM en Angelwise te verwelkomen als investeerders. Dit stelt ons in staat om het succes van xyzt.ai naar nieuwe hoogten te stuwen.”

 

xyzt.ai loopt voorop met haar baanbrekende technologie en biedt een cloudgebaseerde SaaS-oplossing die is ontworpen voor de visuele analyse van uitgebreide sets locatiegegevens. Dit uitgebreide data-analyseplatform onderscheidt zich door zijn geavanceerde compressie-, opslag- en analysetechnieken en kan vanaf het begin moeiteloos meer dan 1 miljard datapunten verwerken. De primaire focus van xyzt.ai’s technologie ligt op de connected vehicle markt, de maritieme sector en de bredere IoT-industrie, waar de vraag naar dergelijke platforms exponentieel toeneemt omdat overheden en bedrijven inzichten willen delen en het situationeel bewustzijn willen verbeteren.

 

Lida Joly van xyzt.ai, licht toe: “Het verwerken van datasets van miljarden records vormde vroeger een complexe uitdaging, één die ons xyzt.ai platform op een vakkundige manier oplost en tegelijkertijd onze klanten kostbare tijd en geld bespaart. Ik ben erg blij met het vertrouwen en de steun van dit nieuwe investeringsteam.  Het is ook extra stimulans om onze doelen te bereiken en een blijvende impact te generen in de industrie. Kortom: we zijn er helemaal klaar voor om xyzt.ai naar het volgende niveau te tillen, en we kunnen niet enthousiaster zijn over de mogelijkheden die voor ons liggen.”

 

Bruikbare zakelijke inzichten

De reis van xyzt.ai begon toen medeoprichters Lida Joly en Bart Adams de explosieve groei van aangesloten apparaten observeerden die enorme hoeveelheden data genereerden in de IoT-industrie. De complexiteit van het omgaan met deze enorme datasets vormde een grote uitdaging voor data-analisten wereldwijd. xyzt.ai’s unieke technologie pakt dit probleem aan door bruikbare zakelijke inzichten te leveren via een cloud-gebaseerd SaaS-platform, waarmee de visualisatie en analyse van uitgebreide bewegingsgegevens van mobiele apparaten mogelijk wordt, die miljarden locatierecords omvatten.

“In een wereld waarin data steeds meer centraal staan, wordt ons krachtige platform steeds essentiëler. AI speelt hierin een steeds belangrijkere rol, door trends en afwijkingen in data te spotten, deze samen te voegen en het inzichtelijk maken te automatiseren,” voegt Bart Adams, medeoprichter en CTO van xyzt.ai, toe. “Deze nieuwe investering stelt ons in staat om onze oplossing bij een veel breder publiek bekend te maken.”

Investeerders onder de indruk

“We zijn onder de indruk van Bart en Lida’s robuuste en complementaire expertise en hun visionaire technologie. Deze combinatie helpt private en publieke besluitvormers snel en efficiënt om te gaan met de steeds belangrijker wordende mondiale mobiliteits- en milieuvraagstukken”, aldus Simon Alexandre, General Partner & Co-Founder The Faktory Fund.

 

Ook Tom Aerts, Head of Investment bij LRM, klinkt enthousiast: “Achter xyzt.ai staan met Lida en Bart twee zeer ervaren oprichters die niet aan hun proefstuk toe zijn. Daarenboven bieden zij een innovatieve oplossing om grote hoeveelheden data te kunnen verwerken. Ze zijn helemaal klaar om vanuit onze Hasseltse Corda Campus de wereld te veroveren. Hun klantenportfolio bewijst nu al dat er vanuit alle hoeken van de wereld nood is aan hun technologie om zo een antwoord te kunnen bieden op diverse mobiliteits-, milieu- en fraudeproblematieken.”

 

“Het product van xyzt.ai heeft ook op ons indruk gemaakt door het gebruiksvriendelijke ontwerp en de uitzonderlijke klantervaring. De oprichters, Lida en Bart, hebben een schat aan relevante professionele ervaringen die een perfecte mix van visie en expertise belichamen en die het pad van innovatie en succes voor xyzt.ai begeleiden”, besluit Marc Mommaerts, Managing Partner van Angelwise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.