NMBS in 2013 nog negatief nettoresultaat maar positieve EBITDA

NMBS in 2013 nog negatief nettoresultaat maar positieve EBITDA

De Raad van Bestuur van NMBS Logistics NV heeft de geconsolideerde jaarrekening van het boekjaar 2013 goedgekeurd. In 2013 boekt de groep voor het eerst een positieve EBITDA, maar het nettoresultaat is weliswaar nog negatief.

Daarom gaat de onderneming in 2014 onverkort door met de verdere gezondmaking. Daarnaast ambieert de groep een groei van de spoorvolumes, onder andere door de betrouwbaarheid van haar dienstverlening significant te verhogen.

In 2013 boekt de groep NMBS Logistics voor het eerst een positieve EBITDA van 7 MEUR. Dit komt overeen met een verbetering van 18 miljoen euro in vergelijking met 2012, en 97 MEUR in vergelijking met 2011.

Dankzij de herstructureringsmaatregelen die de voorbije jaren uitgevoerd zijn zowel binnen NMBS Logistics nv als bij de commerciële filialen IFB en Xpedys, inclusief de rationalisering van de groepsstructuur, de continue verhoging van de operationele efficiëntie, de structurele versterking van de organisatie en de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, is NMBS Logistics er opnieuw in geslaagd het nettoverlies verder af te bouwen, ondanks een daling van de omzet van het spoorvervoer van 2% (in vergelijking met 2012).

 

Vooruitzichten 2014

Hoewel de marktomstandigheden, zowel nationaal als internationaal, moeilijk blijven, bevestigen de resultaten voor de eerste maanden van 2014 de positieve trend van de voorbije jaren. Doelstelling blijft om ook het nettoresultaat positief te maken. Daarom zal NMBS Logistics in 2014 herstructureringsmaatregelen blijven uitvoeren met het oog op het realiseren van bijkomende kostenreducties en een verdere structurele kwaliteitsverhoging.

NMBS Logistics zet, samen met haar aandeelhouder NMBS, de gesprekken met verschillende partijen verder om de ontwikkeling van haar activiteiten en de betrouwbaarheid van haar dienstverlening te kunnen vrijwaren binnen een Europees kader. Dit geldt met name voor het verspreid vervoer dat een centrale plaats inneemt voor de industriële activiteiten van ondernemingen in het hele land.
Persbericht www.sncblogistics.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.