PSA Antwerp doet tweede poging met nachtopening

PSA Antwerp doet tweede poging met nachtopening
Volgende week doet terminaloperator PSA Antwerp een tweede poging om nachtbehandeling van trucks in de haven te starten. Zo zullen kaai 869 (De Europaterminal) en kaai 913 (Noordzeeterminal) nonstop geopend blijven van maandag 6u tot zaterdag 4.45u. De nachtopening moet ervoor zorgen dat de verkeersbelasting in de haven beter gespreid wordt.

In juni vorig jaar werd dit al eens eerder geprobeerd. Dat proefproject werd echter al na 10 dagen stopgezet omwille van conflicten tussen PSA en enkele van zijn partners. Onder andere de transportfederaties Febetra en TLV vonden het niet kunnen dat de kosten van de nachtopening doorgerekend werden aan de transporteurs. Die kwam neer op 2,34 euro per op- en afgezette container. PSA reageerde snel dat de transporteurs dit niet meer dienden te betalen, maar dat de nachtopening ook werd afgevoerd.

Op maandag 3 februari wordt nu dus een nieuwe poging ondernomen. Het proefproject zal 3 maanden lopen en zal daarna geëvalueerd worden. In tegenstelling tot vorige keer, zal de nachtopening enkel van toepassing zijn op transporteurs die hierover een overeenkomst gesloten hebben met PSA.  Transporteurs die hier geen meerwaarde in zien, zullen er dus geen gebruik van kunnen maken en er ook geen kosten voor moeten betalen. Zij kunnen op de terminals terecht overdag én volgens de normale voorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.