Renault Trucks en Carlsberg Groep kiezen voor CO2 neutrale distributie

Renault Trucks D Wide Z.E

Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep. Dit voertuig is de eerste van een historische bestelling voor twintig Renault Trucks D Wide Z.E. voertuigen. Door de inzet van 100% elektrische vrachtwagens laten de Carlsberg Groep en Feldschlösschen zien dat CO2-neutrale distributie tegenwoordig mogelijk is.

Afgelopen februari zette Renault Trucks een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een historisch contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. vrachtwagens in een 26-tons uitvoering. In navolging van de ondertekening overhandigde Bruno Blin gisteren persoonlijk de sleutels van een D Wide Z.E., het eerste voertuig uit een reeks van twintig volledig elektrische vrachtwagens voor de Zwitserse brouwerij.

“Ik ben ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de oplossing is om de kwaliteit van het milieu te verbeteren, zowel voor onszelf als voor toekomstige generaties”, aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks. “Ik ben verheugd dat Renault Trucks Feldschlösschen en Carlsberg steunt, een groep van pioneers wanneer het gaat om investeren in elektrische technologie. Het transport ondergaat grote veranderingen. Onze industrie zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de afgelopen eeuw en door deze samenwerking laten Carlsberg en Renault Trucks de weg voorwaarts zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.