Volvo Cars, Shipit en Liesbeth Grieten winnen de multimodale Baanbrekers-awards 2020

Baanbrekers foto 2020

Tijdens het livestream event op 23 november heeft logistiek Vlaanderen massaal zijn digitale stem uitgebracht voor enerzijds genomineerde baanbrekende multimodale projecten en anderzijds een genomineerde baanbrekende multimodale personaliteit.Werden verkozen: Volvo Cars als verlader 2020, Shipit als logistieke dienstverlener 2020 en Liesbeth Grieten van H.Essers werd bekroond tot multimodale ambassadeur 2020.

Baanbrekers is een initiatief van Multimodaal.Vlaanderen, het multimodale adviespunt van VIL.

Nominatie door jury en live voting

Alle bedrijven die met een project, initiatief of realisatie konden aantonen een bijzondere bijdrage geleverd te hebben aan de mobiliteit in Vlaanderen, kwamen in aanmerking voor een award. Een professionele en diverse jury, samengesteld uit Filip Boelaert (MOW), Kurt De Cat (Trends), Niko Demeester (Voka), Daan Schalck (North Sea Port) en Thierry Vanelslander (UA), selecteerde de vier genomineerden, die vandaag hun project live voorstelden in de studio. De eventdeelnemers beslisten wie de winnaars werden via live voting. Deze procedure werd ook gevolgd voor de toekenning van de persoonlijke eretitel ‘Multimodale Ambassadeur 2020’.

Voorbeeldfunctie voor andere bedrijven

Baanbrekers wil bedrijven in Vlaanderen inspireren om de multimodale omslag te maken. Lydia Peeters,Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en eveneens voogdijminister van Multimodaal.Vlaanderen, is dit initiatief bijzonder genegen: “Baanbrekers moet een begrip worden in Vlaanderen en bedrijven inspireren om voor multimodaal vervoer te kiezen. Via dit event van VIL krijgen bedrijven hands-on voorbeelden van hoe anderen deze omslag maken. Een geweldig initiatief.”

Baanbrekers 2021

Deze awarduitreiking en de lovende reacties vragen om navolging. Peter Lagey, manager van Multimodaal.Vlaanderen, smeedt dan ook het ijzer als het heet is: “Volgend jaar zijn wij er weer met een groots event: live-voting, interessante keynotes én netwerking. Baanbrekers 2021 zal de meest begeerde trofee worden in onze sector, daar streven we naar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.