Skechers breidt intralogistiek in Luik uit met Inther Group

Skechers Luik door Inther

De Amerikaanse schoenengigant Skechers gaat zijn intralogistiek verder uitbreiden binnen hun Europees Distributie Centrum in Luik. Inther Group zal deze realiseren.

8 kilometer aan techniek

Binnen het 128.000 vierkante meter grote distributiecentrum zal 3,5 kilometer compleet nieuwe conveyor techniek worden geplaatst waardoor er in totaal 8 kilometer aan rollenbanen zal ontstaan. Daarnaast zal een dubbelzijdge Natrix shoesorter (met een capaciteit van ruim 6700 dozen per uur), twee Inther Conveyor Equipment weegschalen met dimensioner en twee High Performance Transfer wissels met een capaciteit van circa 2600 dozen per uur worden toegevoegd. “Wij werken al jaren graag samen met Skechers. Met deze uitbreiding zijn zij voorbereid op de toekomst en verzekerd van optimale intralogistiek”, aldus Paul Hermsen -General manager bij Inther Group.

Groei vraagt om meer automatisering

Vanuit het Europees Distributiecentrum (EDC) van Skechers worden alle kanalen bediend: de klanten van de eigen webshop, de Skechers Retail stores, en de wholesale customers. Sophie Houtmeyers, VP Distribution Operations: “Skechers Europa, maar ook wereldwijd, voorziet een verdere groei de komende jaren en daarom is er gekozen voor een een uitbreiding van de automatisering in het EDC.  Onze tevredenheid over de huidige systemen moedigt ons aan om dezelfde partners hiervoor aan te spreken.”

November 2019 gereed

Inther Group is tevens verantwoordelijk voor de gehele engineering en aansturing (PLC controls) van deze oplossing.Naar verwachting wordt deze uitbreiding in november 2019 in gebruik genomen door Skechers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.