Staking bij transportbedrijf De Dijcker

Staking bij transportbedrijf De Dijcker

Vanmorgen heeft de vakbond ABVV-BTB de in- en uitgang van transportbedrijf De Dijcker in Vlierzele afgesloten. De vakbond neemt het niet dat er 6 maanden nadat het bedrijf bescherming kreeg tegen zijn schuldeisers, er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van de onderneming en zijn werknemers. Eind mei werd er door ABVV-BTB al een stakingsaanzegging ingediend. Maar er werd gewacht om tot actie over te gaan.De actie treft op dit moment enkel de hoofdzetel, maar de vakbond sluit niet uit dat deze zal uitbreiden naar de andere vestigingen.

Dit weekend nog zou er een akkoord gemaakt moeten worden met de enige kandidaat overnemer. Bart kesteloot, gewestelijk secretaris van ABVV-BTB zegt: “We hadden vernomen dat 130 personeelsleden een nieuwe werkgever zouden krijgen. Maar blijkbaar gaat het momenteel maar om een 80-tal plaatsen: chauffeurs, garagepersoneel en bedienden.”

Group De Dijcker heeft vijf vestigingen waar in totaal 350 mensen werken. De firma verzorgt onder meer zwaar transport, heeft een betonafdeling, verwerkt sloop- en bouwafval en doet aan transport over water.

Bron: de Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.