Transportgroep Vanderhasselt neemt Van Rijckeghem Transport over

Transportgroep Vanderhasselt neemt Van Rijckeghem Transport over

 

De transportgroep rond Michel Vanderhasselt uit Ternat, nam recent de BVBA Van Rijckeghem Transport uit Geraardsbergen over van Jurgen Van Rijckeghem. Het Corporate Finance team van Baker Tilly Belgium (BTB) en Van Damme & Partners begeleidden het overnameproces respectievelijk voor de koper en de verkoper tot een gestructureerde win-win.

Door deze overname breidt Vanderhasselt zijn transportvloot uit met 35 eenheden waardoor het nu 152 transport-units telt, en vergroot het zijn aandeel in de distributiesector door de portfolio-overname van belangrijke klanten zoals Colruyt, Van Israel en Van Marcke. In de lijst van Belgische transportbedrijven stond de Vanderhasselt groep, met o.a. Transport Vanderhasselt, Isocom Transport, Trans J.P. Martens en Milktrans, in 2015 op de 41ste plaats naar toegevoegde waarde. Dankzij deze overname zou de groep meteen een 10-tal plaatsen stijgen.

De groep Vanderhasselt is al vele jaren klant bij Baker Tilly Belgium waardoor het voor CEO Michel Vanderhasselt vanzelfsprekend was deze begeleiding toe te vertrouwen aan het Corporate Finance team van BTB. Het was immers belangrijk om ‘geen steken te laten vallen’ waardoor de betrokken bedrijven schade konden ondervinden tijdens het overnameproces. De auditafdeling van BTB voerde een due diligence uit terwijl de juridische afdeling zorgde voor de nodige contracten. Ferdi Renier, een van de BTB-specialisten in bedrijfsovernames, coördineerde het geheel tot de succesvolle afronding.

Michel Vanderhasselt, die de familiale groep samen met zijn zonen Yves en Philippe leidt, zegt over deze overname het volgende: “Van Rijckeghem Transport geeft mij een unieke gelegenheid om de activiteiten van mijn transportgroep in de Oost-Vlaamse Denderstreek uit te breiden. Jurgen Van Rijckeghem heeft de laatste 20 jaar immers een mooi bedrijf opgebouwd. Dat willen we nu samen, zeker de eerstvolgende jaren, verder uitbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat we een mooie tijd tegemoet gaan.”

Voor Jurgen Van Rijckeghem betekent de verkoop van zijn bedrijf meer tijd voor zijn passie: “Enige tijd geleden beslisten mijn vrouw en ik aan ons leven een nieuwe wending te geven waarbij paarden een nog grotere rol zullen spelen. Dat betekende dat we een partner zochten voor ons transportbedrijf dat we jaren met liefde en toewijding hebben opgebouwd. Continuïteit was voor ons, onze medewerkers en onze klanten-opdrachtgevers cruciaal. Met Michel Vanderhasselt vonden we het perfecte ondernemersprofiel bij wie we ons bedrijf in alle sereniteit konden onderbrengen. Ik zie de samenwerking met Michel Vanderhasselt en zijn zonen met veel plezier tegemoet, temeer omdat ikzelf nog zal meedraaien in de dagelijkse werking. Hiermee bereiken we de doelstelling die we nastreefden, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze chauffeurs en klanten.”

Info: www.transport-vanderhasselt.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.