Transuniverse Forwarding en Salvat Logistica versterken transportactiviteiten tussen België en Spanje

Transuniverse Forwarding en Salvat Logistica versterken transportactiviteiten tussen België en Spanje

Transuniverse Forwarding heeft in Spanje een partnerwissel doorgevoerd. Het expeditiebedrijf uit Wondelgem, gespecialiseerd in groepage, werkt er sinds begin mei met Salvat Logistica, dat zijn hoofdkwartier nabij Barcelona heeft. Het heeft belangrijke transportstromen op België en beschikt over een heel uitgebreid nationaal distributienetwerk, waardoor de vertrekfrequenties tussen beide landen fors opgevoerd kunnen worden.

Spanje is een van de belangrijkste bestemmingen voor Transuniverse. Met die partnerwissel wil het zijn sterke marktpositie verder uitbouwen. “We werkten al jaren met een sterke partner in Spanje die alle grote economische centra bediende alsook met drie andere kleinere partners voor de meer afgelegen regio’s. Terwijl de afgelopen jaren onze export naar dat land gestaag groeide, steeg de export naar België van deze partners niet mee. Door dat toenemend onevenwicht werd het steeds moeilijker de vertrekfrequenties vanuit België aan te houden”, zegt Jo Vormezeele, Operations Director bij Transuniverse.

“In groepage spelen kortere leveringstermijnen een steeds grotere rol. Die zijn gemakkelijker te bereiken met één partner die het hele territorium afdekt”, voegt Alexander Bekaert, Traffic Operations Manager, toe.

Salvat Logistica

Salvat Logistica heeft eigen nationale en internationale transportdiensten en beschikt over een fijnmazig distributienetwerk in heel Spanje. “Na een koerswijziging bij onze voormalige partner in België wilden we een nieuwe samenwerking opzetten. Transuniverse en Salvat Logistica vonden elkaar en snel werd duidelijk dat een partnership beide bedrijven zou versterken in de groepagetrafieken tussen Spanje en België”, zegt Miguel Monterde, Traffic Manager bij Salvat Logistica.

Dagelijkse frequentie

“Salvat Logistica en Transuniverse beheren aanzienlijke exportvolumes naar respectievelijk België en Spanje. Dit evenwicht maakt een dagelijkse pendeldienst mogelijk, terwijl wij voordien nog maar twee vertrekken per week konden aanbieden vanuit Spanje naar België. Dankzij het fijnmazige nationale distributienetwerk in Spanje kunnen we ook de lead times flink verbeteren en express-diensten aanbieden”, zegt Jo Vormezeele nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.