Tweede containerterminal voor Brusselse haven

Tweede containerterminal voor Brusselse haven

Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) maakte bekend dat de haven van Brussel een tweede containerterminal wil bouwen. De plannen zijn nog niet heel concreet, maar het is de bedoeling dat deze legislatuur nog een duidelijke invulling gegeven wordt aan het masterplan. De nieuwe terminal zou instaan voor distributie en goederenvervoer van Brussel naar Charleroi.

De huidige containerterminal concentreert zich op bulktransport en ontlast de Brusselse wegen met zo’n 2000 vrachtwagens per dag. Groot transport tussen deze terminal en het zuidelijke deel van het kanaal in Anderlecht is nu niet mogelijk omwille van de vele bruggen en sluizen. Een tweede terminal zou het zuiden veel beter ontsluiten.

Grouwels gaf aan dat ze de komende vier jaar 123 miljoen euro gaat investeren in de verdere ontwikkeling van de Brusselse haven en kanaalzone. Zo zal ook de huidige containerterminal uitgebreid worden. Grouwels: “Ik ben ervan overtuigd dat de haven van Brussel dankzij dit plan de komende vier jaar op de goede koers vaart in de richting van een haven die nationaal en internationaal sterk staat op het gebied van goederenvervoer en de behandeling ervan, volgens de nieuwe technologieën en met de juiste mankrachten. Maar ik hoop ook dat de haven en de kanaalzone uitgroeien tot aangename aantrekkingspolen, geïntegreerd in het stadslandschap.”

Bron: Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.