Urban Arrow lanceert vernieuwend transportmiddel op de Velofollies

Urban Arrow Tender 1500 @ Copyright Urban Arrow

Advertorial


Op de fietsbeurs Velofollies 19-21 januari lanceert Urban Arrow de Tender op de Belgische markt, een nieuw model vrachtfiets op drie wielen.

De Tender is ontwikkeld voor bedrijven die groot volume willen vervoeren in binnenstedelijke gebieden, zoals postbedrijven, koeriers en boodschappenbezorgdiensten. Het is een elektrisch aangedreven driewielfiets, verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De Tender 1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 liter en 300 kilo. Dankzij de krachtige elektrische trapondersteuning rijdt de fiets zeer licht, zelfs met zware lading. Met de Tender rijd je langs de file en parkeer je eenvoudig voor de deur. Tenslotte stoot de Tender geen fijnstof uit en rijdt hij nagenoeg geluidloos. Dat is goed voor het milieu en het imago van de eigenaar.

Wereldwijd hebben landen te maken met dichtslibbende steden. Het groeiend aantal inwoners, toeristen en het verkeer neemt sterk toe. Het is voor bestuurders een uitdaging de doorstroming van het verkeer, veiligheid en de luchtkwaliteit te waarborgen. Met de Tender speelt Urban Arrow in op de groeiende vraag naar zero emission voertuigen en biedt het een groen alternatief voor de bestelauto en –bus.

Eerste Tender vrachtfiets geleverd aan De Kringwinkel Ecoso in Mechelen

Begin januari leverde Urban Arrow de eerste Tender aan De Kringwinkel Ecoso in Mechelen. Kris Bauwelinck, manager operations van De Kringwinkel Ecoso is erg blij met de fiets “We geloven in een duurzaam verhaal waar we inzetten op een beperking van de CO² uitstoot bij de inzameling van herbruikbare kleding in en om de stad. Ecoso staat achter een autoluwe, leefbare stad en we willen hier ons steentje aan bijdragen. In de toekomst willen we nog meer inzetten op transport met vrachtfietsen in onze dienstverlening, ook buiten de stadskern. Een bijkomend voordeel is dat de chauffeurs geen rijbewijs nodig hebben en dat je ook terecht kan in moeilijk bereikbare straatjes”.

Tender KringwinkelEcoso @ Copyright Urban Arrow

Urban Arrow

Sinds 2011 produceert het Amsterdamse merk Urban Arrow vrachtfietsen met elektrische trapondersteuning, voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Na de Family, Shorty en Cargo is de Tender het vierde model.

Inmiddels levert Albert Heijn met de Tender boodschappen aan particulieren en  bezorgt ook PostNL pakketjes met de Tender 1500.

TendersPostNL @ Copyright Urban Arrow

Urban Arrow-oprichter Jorrit Kreek: “De Tender is echt de vrachtauto onder de fietsen. Zonder zweetdruppels vervoer je er honderden kilo’s aan bijvoorbeeld post of boodschappen mee, zonder dat je het verkeer stremt of de lucht vervuilt. Urban Arrow is een innovatief merk en de Tender past perfect in ons assortiment.  De combinatie van fietstechniek op het achterframe en autotechniek op het voorframe is uniek en een ontwikkeling waarin we voorop lopen. De Tender is onze grootste vrachtfiets en de eerste op drie wielen.”

De gehele range van Urban Arrow is te bekijken op de Velofollies in Kortijk 19-21 januari als ook op 6 april op een event in Gent in samenwerking met Velocien en 5 mei in Antwerpen in samenwerking met IBike.

Overig cargo assortiment Urban Arrow @ Copyright Urban Arrow

www.urbanarrow.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.