Vacatures in logistiek en transport raken moeilijk ingevuld

Vacatures in logistiek en transport raken moeilijk ingevuld

Het aantal vacatures in de logistieke en transportsector is het afgelopen jaar sterk gestegen. Uit cijfers van Indeed blijkt dat het aantal vacatures tussen 2016 en 2017 met dertig procent is gestegen. Het is vooral de interesse vanuit de beroepsgroep die afneemt. De vacatures werden het afgelopen jaar veertien procent minder vaak bekeken dan het jaar ervoor. Daardoor blijven veel functies voor langere tijd openstaan.

Vraag overstijgt aanbod

De vraag naar logistiek personeel groeit. Zo neemt door de groei de economie, en bijgevolg ook in de e-commerce, de vraag naar pakjesbezorgers toe. Vooral naar aanloop van de eindejaarsfeesten, hebben Sinterklaas en de Kerstman dringend nood aan medewerkers. Ze zijn goed voor maar liefst honderden vacatures. Deze medewerkers worden vaak tijdelijk ingezet, maar kunnen ook tot vaste jobs leiden. Volgens de data van Indeed hebben bedrijven en organisaties het vooral moeilijk om hun vraag naar ervaren supply chain managers in te vullen. Van die posities blijven op Indeed 82,1 procent langer dan zestig dagen openstaan.

“Veel internationale spelers bevinden zich in België, waardoor internationale handel en bijgevolg ook transport en logistiek hier belangrijke thema’s zijn. Nu de economie aantrekt, bloeit de logistieke sector op en neemt de vraag naar personeel hard toe. Voeg daar de versnelde digitalisering aan toe, en je hebt meteen een verklaring voor de reden waarom er zo’n grote vraag is naar hoger opgeleide profielen”, zegt Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed.

Het tekort aan medewerkers beperkt zich niet enkel en alleen tot supply chain management. Ook veel vacatures voor leverancierschauffeurs blijven oningevuld (82,6 procent blijft langer dan zestig dagen openstaan), gevolgd door vacatures voor shipping agent (53,2 procent), supply chain analyst (50,9 procent) en dispatcher (50,4 procent).

Sander Poos: “De logistieke sector staat voor een grote uitdaging als het gaat om het vinden van personeel. Maar dit biedt ook de kans voor organisaties in de logistieke sector om zich te onderscheiden en om sneller gevonden te worden door kandidaten. Door je als organisatie te verdiepen in wat kandidaten willen en hoe zij naar een job zoeken, kun je daar onder andere met vacatureteksten, specifiekere functietitels goed op in springen. Dit helpt de kans op een goede match tussen de vacature en werkzoekende te vergroten.”

Zoek je zelf personeel?

Bel ons en vraag naar de mogelijkheden op Logistiek.be
Wij bereiken ook die mensen die niet actief bezig zijn met solliciteren!
Tel: 0495/456.990

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.