Vlaamse regering keurt proefproject rond ecocombis goed

Op 10 juli 2007 keurde het Vlaams parlement een resolutie goed waarin er aan de Vlaamse regering werd gevraagd om de nodige stappen te zetten om een proefproject voor ecocombis op op te zetten.

Quasi vijf jaar later is de kogel eindelijk door de kerk en keurde de Vlaamse regering dit proefproject goed.

FEBETRA, die steeds gepleit heeft voor een dergelijk proefproject, is uiteraard zeer verheugd over deze beslissing. Door de inzet van ecocombis zijn immers minder ritten nodig om dezelfde hoeveelheid goederen te vervoeren.

Een gelijksoortig proefproject werd in 2001 in Nederland opgestart en de resultaten waren en zijn nog steeds uitermate positief zowel op het vlak van milieu als van verkeersveiligheid en bovendien zonder negatieve gevolgen op de infrastructuur, integendeel.

Het spreekt uiteraard voor zich dat een dergelijk proefproject moet gepaard gaan met voorwaarden inzake opleiding, verkeersveiligheid en uitrusting van het voertuig en dat ecocombis voornamelijk dienen ingezet te worden op ons autosnelwegennet.

FEBETRA is er van overtuigd dat ecocombis een positieve bijdrage kunnen leveren tot de verdere ontwikkeling van Vlaanderen als slimme draaischijf van Europa en hoopt dat een gelijkaardig proefproject navolging zal vinden in Wallonië en in andere Lidstaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.