Volvo introduceert nieuwe Volvo FH op 5 september

Volvo introduceert nieuwe Volvo FH op 5 september
“Een truck die lang mee zal gaan.” Zo typeert Claes Nilsson, President van Volvo Trucks, de nieuwe versies van de Volvo FH en Volvo FH16 die binnenkort op de markt zullen komen.

Op woensdag 5 september introduceert Volvo Trucks nieuwe versies van de bestseller Volvo FH en van de prestigieuze Volvo FH16 (zie de film op www.youtube.com/VolvoTrucks).
“Al bijna twee decennia verzorgt de Volvo FH-serie veilige, efficiënte en hoogwaardige transporten voor vervoersbedrijven. Met onze nieuwe uitvoeringen gaan we op alle drie gebieden nog beter presteren,” zegt Claes Nilsson, President Volvo Truck Corporation.

Nooit eerder heeft Volvo zoveel tests gedaan onder chauffeurs en transportbedrijven met als doel te garanderen dat het nieuwe model voldoet aan de hoogste eisen. Het resultaat is een product dat niet alleen voldoet aan de wensen van vandaag, maar dat ook eigenschappen biedt die nooit eerder gezien zijn in een truck.
“Het zijn echt onze klanten die het eindproduct hebben beïnvloed, en ik ben ervan overtuigd dat dit een nieuwe benchmark wordt voor de hele truckbranche,” aldus Claes Nilsson.

“Meer een personenauto dan een truck”

Een van de hoofddoelen tijdens het ontwikkelingsproces was het verkrijgen van een truck met het beste weggedrag van de markt. Diverse structurele verbeteringen zorgen dat de nieuwe Volvo FH-serie stabiel en flexibel is. Dit blijkt uit de film “The Ballerina Stunt” op www.volvotrucks.com/fh waar slackliner Faith Dickey over een koord loopt tussen twee trucks die 80 km/u rijden.
“We hebben onze verwachtingen overtroffen. De Volvo FH lijkt meer op een personenauto dan op een truck als het gaat om de nauwkeurigheid van de reactie en de betrouwbaarheid van de richtingsstabiliteit,” aldus Martin Palming, Product Manager bij Volvo Trucks.

´Revolutionaire´ voorwielophanging

De nieuwe Volvo FH-serie komt met een nieuwe onafhankelijke voorwielophanging (IFS) voor zware trucks met het stuur links.
“De Volvo FH zonder IFS zal nummer één zijn op de markt, maar met IFS is het weggedrag van de truck echt revolutionair. De Volvo FH met IFS heeft de beste wegmanieren van de hele wereld,” aldus Martin Palming.

Onafhankelijke voorwielophanging betekent dat elk voorwiel afzonderlijk is opgehangen en dus niet de beweging van het andere wiel beïnvloedt. Aangezien beide voorwielen afzonderlijk bewegen, is het resultaat een rustiger, evenwichtiger weggedrag. Doordat de bewegingen niet van het ene wiel naar het andere worden doorgegeven, neemt het gevoel van precisie en controle ook toe.

Introductie op 5 september

De wereldpremière en de officiële introductie van de Volvo FH-serie vinden op 5 september om 21:00 CET plaats in Göteborg. Tegelijkertijd worden ook evenementen georganiseerd in Madrid, Birmingham, Parijs, Rotterdam en Brussel. Bovendien is het evenement live te volgen op de introductiesite op internet , www.volvotrucks.com/fh.

De belangstelling voor de introductie is enorm. De reden is duidelijk volgens Claes Nilsson:
“Al meer dan 15 jaar is de Volvo FH een betrouwbare groeimotor geweest voor Volvo Trucks en transportbedrijven over de hele wereld. De nieuwe Volvo FH zal deze belangrijke rol overnemen. Het is een innovatieve truck die de chauffeur in het middelpunt plaatst, terwijl tegelijkertijd de transportbedrijven optimaal zaken kunnen doen. Het is een truck die lang mee zal gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.