Magnette en spoorvakbonden raken het niet eens

Gisterenmorgen kwamen de socialistische en christelijke vakbonden van het spoor samen met minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette.  Thema van het gesprek was de toekomstige structuur van NMBS groep. Beide partijen bleven bij hun standpunt. De vakbonden ijveren voor een geïntegreerde structuur. Magnette wil naar een tweedelige structuur waar NMBS de vervoermaatschappij is en Infrabel de infrastructuur beheert.
Intussen werd het resultaat van het gesprek ook met de achterban besproken. Bij de christelijke spoorbond ACV-Transcom werd beslist om het overleg te laten doorgaan. Er wordt wel betreurt dat er vanuit de regering nog geen voorstel op papier gezet is, enkel intenties. Bij de socialistische spoorbond ACOD spoor heeft het bestuur van de achterban de mogelijkheid gekregen om elke maatregel te treffen die nodig is. Een stakingsaanzegging blijft dus een optie.
Vandaag komen de vakbonden samen om te kijken hoe ze als vakbondsfront hun doelstellingen kunnen behalen. Maandagnamiddag staat er een nieuwe bespreking met minister Magnette op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.