Vooruit! De dieselkorting eruit

Diesel

In België krijgt iedereen die tankt met een voertuig van 7,5 ton subsidies. Er wordt zo’n 20 cent per liter terugbetaald. De maatregel werd in 2004 ingevoerd als steunmaatregel voor de transportsector. De kosten worden echter steeds hoger en meer dan de helft van de subsidies gaat naar buitenlandse bedrijven. Dat komt omdat Europa de steun enkel toelaat als ze geldt voor iedereen die tankt in België.

De partij Vooruit, maar ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) willen de subsidie laten uitdoven. Van Peteghem deed hierover al een voorstel, maar de Vivaldi-partijen kwamen niet tot een akkoord. Kamerlid Kris Verduyckt (Vooruit) zegt dat dit geen reden is om dit uitdoven van tafel te gooien. Hij stelt voor om de subsidie om te vormen tot een steun om te investeren in innovatie, zoals een groenere transportvloot.

Sectorvereniging Transport en Logistiek Vlaanderen is alvast geen voorstander van de uitfasering van de dieselkorting. Ze zegt dat deze cruciaal is voor veel transportbedrijven om het hoofd boven water te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.