Walden Group neemt Relais Colis over

Relais Colis

Walden Group, een belangrijke speler in supply-chain en logistiek in Europa, heeft gisteren de overname afgerond van 100% van de aandelen van Relais Colis, marktleider in Frankrijk van relay- en thuisbezorging van pakketten aan particulieren, en een belangrijke partner in de e-commerce. Met deze overname zet Walden Group haar ontwikkeling en haar omnichannel-strategie voort en speelt zij in op de behoeften van de markt en haar klanten.

Met deze overname voltooit de Walden Group haar express-transportdivisie die zich toelegt op last mile-oplossingen in Europa. Die worden momenteel uitgevoerd door de bedrijven Ciblex, DPXS, Eco Courses Optic en Sopharty. Met de overname van Relais Colis opent Walden nieuwe distributiekanalen voor bestaande en toekomstige klanten door haar aanbod uit te breiden en zal het naast B2B-diensten nu ook een verantwoorde B2C-leveringsservice aanbieden.

Met meer dan 70 jaar expertise is het Franse familiebedrijf – ontwikkeld door drie generaties ondernemers – nu aanwezig in 16 Europese landen. Met een omzet van 1,7 miljard euro in 2021 en 5.300 medewerkers (waarvan 72 in de Benelux) zet Walden Group haar uitbreiding voort met Relais Colis, een pionier in de levering van pakketten op relaispunten met 6.300 afhaalpunten, 22 agentschappen (waarvan 2 in België) en 45 miljoen geleverde pakketten per jaar. In België worden jaarlijks 871.550 pakketten bezorgd. Ciblex, de afdeling van Walden die zich bezighoudt met express transport, biedt reeds lokale leveringsdiensten voor professionals in heel Frankrijk aan, maar deze overname zal de groep helpen een belangrijke speler te worden in de transportsector zonder haar historische expertise te verliezen.

Stéphane Baudry, voorzitter van Walden Group: “De overname van Relais Colis betekent een keerpunt voor Walden Group. Deze kans maakt deel uit van onze langetermijnvisie en zal de toekomst van Walden en al haar medewerkers versterken. Het is nu van essentieel belang in te spelen op de behoeften van de markt en van onze professionele klanten die hebben gewacht op een brug naar B2C-leveringen. Ik heb het volste vertrouwen in Christophe Cornilleau, CEO van Walden Express International, om te zorgen voor de best mogelijke integratie van Relais Colis. We willen de B2B-expertise die Ciblex in de loop der jaren heeft opgebouwd toepassen op B2C, terwijl we nieuwe vaardigheden verwerven dankzij de B2C/C2C-expertise van Relais Colis. De specialisatie van elk van de twee onderdelen zal ons in staat stellen topprestaties te leveren.

De bezorgsector verandert snel en steeds meer consumenten en professionals willen toegang tot express levering binnen één dag. De groei van de elektronische handel, bevestigd door de pandemie, zou de behoefte aan talrijke relaispunten moeten versterken. De toevoeging van de 22 Relais Colis-vestigingen aan de bestaande 123 vestigingen van Ciblex, zal het mogelijk maken de expresnetwerken van de groep en hun verbindingen snel uit te breiden om aan de groeiende vraag van zowel professionals als consumenten te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.