Noodnummer voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs: +32 2 421 10 55

noodnummer vrachtwagenchauffeurs Oekraïne

Er rijden heel wat Oekraïense vrachtwagenchauffeurs rond in België. Door de oorlog in Oekraïne komen ze nu vaak in problemen. Ze vinden geen onderdak, kunnen geen geld afhalen of hebben zelfs geen eten. Daarom heeft het Sociaal Fonds Transport en Logistiek een noodnummer geopend voor gestrande Oekraïense vrachtwagenchauffeurs. Deze mensen zijn vaak afgesloten van hun thuisland. Het transportbedrijf waarvoor ze werken, zal hen wellicht ook vragen om voorlopig niet terug te keren naar Oekraïne.

‘We laten onze collega’s niet in de kou staan’, zegt Geert Heylen van het SFTL. ‘We roepen dan ook iedereen op – vrachtwagenchauffeurs en gewone burgers – om gestrande chauffeurs het noodnummer +32 2 421 10 55 door te geven, of zelf contact op te nemen om melding te maken van mensen in nood.’

Ook burgers kunnen hun steentje bijdragen. Als je een vrachtwagen ziet met een UA nummerplaat die lange tijd op dezelfde plaats blijft, staan, kunnen ze dit ook melden via dit nummer. Je kan ook het noodnummer doorgeven aan de chauffeur in kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.