Webfleet breidt OEM.connect-programma uit om elektrische voertuigen te ondersteunen

Webfleet breidt OEM.connect-programma uit om elektrische voertuigen te ondersteunen

Webfleet, de wereldwijd erkende oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, breidt haar OEM.connect programma uit om elektrische voertuigen (EV’s) te ondersteunen. De eerste stap in deze uitbreiding is een evolutie in de samenwerking tussen Webfleet en Mercedes-Benz Connectivity Services. Fleetmanagers met elektrische auto’s en bestelwagens van Mercedes-Benz kunnen nu toegang krijgen tot gegevens die van vitaal belang zijn voor het runnen van een elektrisch wagenpark zonder extra hardware te hoeven installeren.

Het OEM.connect-programma maakt het voor bedrijven al eenvoudiger om gebruik te maken van een uitgebreide reeks telematica-inzichten die helpen de kosten te verlagen, veiliger en duurzamer rijden te stimuleren en de prestaties van het wagenpark te maximaliseren. Nu kunnen bedrijven met gemengde of elektrische wagenparken ook toegang krijgen tot extra gegevens over oplaadtijd, rijbereik, huidige batterijstatus, energieverbruik en meer door simpelweg het voertuigidentificatienummer (VIN) in te voeren.

Dankzij deze gegevens kunnen wagenparkbeheerders met vertrouwen kiezen welk voertuig in hun wagenpark het meest geschikt is voor elke taak, hun routes plannen, de batterijstatus controleren en hun oplaadopties beheren. Bij het opstellen van een dagplanning kan de wagenparkbeheerder bijvoorbeeld niet alleen rekening houden met de hoeveelheid energie die het voertuig verbruikt, maar ook met de accucapaciteit en de invloed van het rijgedrag op de actieradius. Bedrijven hebben een volledig overzicht waarmee ze actie kunnen ondernemen om de duurzaamheid en efficiëntie van hun activiteiten te maximaliseren en tegelijkertijd de privacy van hun gegevens te waarborgen. Met gegevensbescherming en -beveiliging als prioriteit blijven wagenparkbeheerders de volledige controle houden over hun eigen gegevens.

‘Bedrijven wereldwijd gebruiken Webfleet om de efficiëntie van hun wagenpark te verbeteren, chauffeurs te ondersteunen, de veiligheid te verbeteren, de regelgeving na te leven en duurzamer te werken’, stelt Paul Verheijen, Vice President Product Strategy and Partnerships bij Bridgestone Mobility Solutions. ‘In het afgelopen jaar heeft Webfleet een aanzienlijke groei van het aantal EV’s gezien in onze installed base. Meer bedrijfseigenaren en wagenparkbeheerders omarmen dus de belangrijke kansen die EV bieden. Samen met Mercedes-Benz Connectivity Services creëren we nieuwe waarde voor deze bedrijven en benadrukken we het belang van telematicagegevens voor een effectieve overgang naar elektrische mobiliteit en het runnen van een productief elektrisch wagenpark.’

OEM.connect voor elektrische voertuigen is beschikbaar voor alle elektrische auto’s en bestelwagens van Mercedes-Benz in alle Europese landen waar Webfleet aanwezig is. Webfleet is van plan om het programma in de nabije toekomst uit te breiden met EV’s van meer fabrikanten.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.