ACOD Spoor vreest voor faillissement NMBS Logistics

ACOD Spoor vreest voor faillissement NMBS Logistics

De socialistische vakbond ACOD Spoor vreest voor een faillissement bij NMBS Logistics. Veerle Van Mierlo, woordvoerster van NMBS Logistics geeft aan dat de onderneming in slechte papieren zit, maar dat er gewerkt wordt om de onderneming rendabel te maken in 2013.

Voorzitter Jos Digneffe van ACOD meldt ook dat NMBS Logistics te kennen heeft gegeven dat de groep afwil van zijn statutair personeel. Van Mierlo laat weten dat die bewering niet klopt. ‘Er is momenteel geen sprake van een afbouw van het statutaire personeel. De afspraken uit het sectoraal akkoord (75 procent statutairen, nvdr) staan niet ter discussie’

NMBS Logistics zit ook aan de tafel met de regering over subsidies voor het verspreid vervoer. Dat is het vervoer waarbij wagons verspreid moeten opgehaald worden en gerangeerd, een (kostelijke) activiteit die enkel door NMBS Logistics en niet door andere operatoren wordt uitgevoerd. Volgens Van Mierlo is het subsidiëren van het verspreid vervoer één van de mogelijke ingrepen om NMBS Logistics tegen 2013 terug rendabel te maken. Er is een herstelplan op 18 maanden om dit doel te verwezenlijken.

Bron: de Standaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.