Brussels Airport investeert in nieuwe instapbruggen

Brussels Airport

Brussels Airport investeert meer dan 52 miljoen euro om pier B uit te rusten met nieuwe instapbruggen en zet in op meer passagierscomfort. Deze grootschalige werken zijn een belangrijke fase om in te spelen op de toekomstige eisen van haar klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en als voorbereiding op de technologische ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie.

De 24 in- en uitstapbruggen van pier B dateren van 1992 en zullen worden vervangen door state-of-the-art bruggen om tegemoet te komen aan de algemene tendens van de luchtvaartmaatschappijen om met steeds grotere vliegtuigen op Brussels Airport te vliegen. Deze nieuwe, geautomatiseerde bruggen zijn uitgerust met airconditioning en hebben met hun grote ramen een moderne uitstraling. Ze zijn ook een pak efficiënter.

“Deze belangrijke investering in nieuwe state-of-the-art instapbruggen past perfect in de strategie van Brussels Airport om het comfort van onze klanten, passagiers en luchtvaartmaatschappijen en de operationele efficiëntie te verbeteren”, legt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, uit.

Twee derde van de nieuwe bruggen zal bestaan uit een dubbele brug voor toegang tot het vliegtuig waardoor het in- en uitstappen sneller kan verlopen en aan de passagiers meer comfort wordt geboden, terwijl de luchtvaartmaatschappijen op een betere operationele efficiëntie kunnen rekenen. Aan deuren 31 en 33 van pier B zal een driedubbele instapbrug worden geïnstalleerd. Hierdoor zal Brussels Airport in de toekomst klaar zal zijn om te voldoen aan elke vraag van luchtvaartmaatschappijen om met een A380 te vliegen. Intussen zal ze kunnen dienstdoen als dubbele instapbrug voor
andere grote vliegtuigen van het type Airbus A330, A350 en Boeing 777 en 787. De installatie van deze driedubbele brug is deze week van start gegaan. Dit is de eerste fase van het renovatieprogramma.

Brussels Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.