CleanLease vernieuwt zijn wagenpark met tien nieuwe Volvo Trucks

Volvo Trucks - CleanLease
In de textielverzorging voor de zorgsector speelt logistiek een zeer cruciale rol. De dienstverlening is op maat per klant ingericht en moet steeds in de beste omstandigheden op het juiste moment op de juiste plaats uitgevoerd worden. Om bij te dragen aan de verlaging van de CO2 uitstoot en zijn medewerkers in comfortabele omstandigheden te laten werken, bestelde CleanLease 10 nieuwe Volvo trucks met de laatste nieuwe technologie aan boord.

CleanLease is marktleider in België en Nederland in textielverzorging en de daarbij horende logistieke activiteiten voor de ziekenhuizen, de zorgsector en de vakantie-parken. De activiteiten omvatten o.a. het verhuren en onderhouden van linnen en arbeidskledij, kledij van residenten, het adviseren van klanten en het uitvoeren van logistieke activiteiten legt CEO Dirk Holvoet uit. CleanLease telt in België vijf vestigingen en 7 in Nederland. Vandaag worden er ongeveer 1.500 medewerkers tewerkgesteld.

Een zeer belangrijk aspect in de werking van CleanLease is de logistiek. “Efficiënte logistieke processen zijn cruciaal voor een goede dienstverlening. Het linnen  moet niet alleen schoon zijn, maar minstens zo belangrijk is dat het op tijd, in de gewenste hoeveelheid en op de juiste plek aanwezig is. Daarom gebeurt het transport in eigen beheer. Hiervoor hebben we een team in van 80 chauffeurs in België en 120 In Nederland. Vanuit onze centrale planning worden respectievelijk 50 en 75 vrachtwagens aangestuurd”, voegt Dirk Holvoet toe.

Om de logistieke processen optimaal te laten verlopen en de transportkosten zo laag mogelijk te houden, gebruikt CleanLease een route-optimalisatiesysteem. Dat houdt ook rekening met tijdvensters en bereikbaarheid, en kan aangepast worden aan de interne processen van de zorginstellingen.

Uitbreiding van de vloot

“Onze vloot vrachtwagens is een van de modernste in de sector. Daarom hebben we opnieuw tien wagens bij Volvo Trucks besteld, waarvan de eerste exemplaren onlangs zijn geleverd. Het zijn zeven FL’s van 12 ton met een opbouw van 9 m lang en drie FE’s van 19 ton met aanhangwagen. Deels is het vervanging en deels een uitbreiding van de vloot”, zegt Dirk Holvoet. Het grootste deel van de vloot bestaat uit Volvo Trucks. “Wij beschouwen dit als ons huismerk”, benadrukt hij.

De lichte wagens worden vooral ingezet voor kleine en middelgrote klanten, voor leveringen op meerdere laad- en losplaatsen en moeilijker te bereiken plaatsen. De vrachtwagen-aanhangwagencombinaties worden vooral gebruikt voor het beleveren van grotere ziekenhuizen. “In beide gevallen rijden ze in heel België en in Noord-Frankrijk”, klinkt het verder.

CleanLease plaatste de bestelling bij Volvo Trucks-dealer Derma Trucks in Brugge. Deze zorgt ook voor de opbouw van de vrachtwagens, die kant en klaar aan CleanLease worden geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.