Katoen Natie zet eerste autonome truck in

Katoen Natie zet eerste autonome truck in

Gisteren, 24 oktober heeft Katoen Natie zijn eerste autonome truck ingezet op het ExxonMobil’s Petrochemische complex in Singapore. Hij zal product verplaatsen tussen de packaging en opslag faciliteiten. Deze piloot truck zal 24/7 werken en er wordt verwacht dat hij zo’n 250.000 ton product per jaar zal verplaatsen. Na een testfase van 6 maanden zal het project geleidelijk uitgebreid worden tot 12 trucks met een jaarlijkse capaciteit van 3 miljoen ton product.

Koen Cardon, CEO van Katoen Natie Singapore zegt: “We combineren engineering, technologie en logistieke operaties om innovatieve en op maat oplossingen aan te bieden aan klanten in diverse sectoren. Dit project is een perfect voorbeeld van de innovatie die we brengen om waarde te creëren voor onze klanten, maar ook om opportuniteiten te creëren die de vaardigheden van onze werknemers vergroten.”

“We werken in 165 logistieke terminals in een netwerk van 36 landen. We selecteerden Singapore als locatie voor dit project omdat het zowel de visie als de juiste business omgeving heeft om zulke projecten te doen. Ons partnership met de Economic Development Board is van groot belang geweest voor de realisatie van dit project. Bijkomend zijn er veel andere partijen geweest, waaronder een team MBA studenten van de Singapore Management University (SMU), en de IE Business School, die een cruciale rol gespeeld hebben in dit project”.

Katoen Natie werkte ook samen met de Nederlandse VDL Groep, welke de truck conversie en automation deed in zijn lokale technologische centrum in Singapore.

Theo Toussaint, Executive Vice President of VDL Groep, zegt, “We zijn erg blij om partner te zijn met Katoen Natie in dit Autonome Truck project. De ambitie van VDL is om de leider te worden in elektrische en automated heavy duty vehicle applicaties”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.