Loon naar werk voor vrachtwagenchauffeurs?

loon naar werk

TDL Group wil vrachtwagenchauffeurs een ‘loon naar werk’ aanbieden. Daarbij wordt een chauffeur verloond op basis van zijn professionaliteit in plaats van op basis van het gewicht van zijn voertuig. Daarmee is TDL Group het eerste bedrijf dat het loon van zijn chauffeurs koppelt aan het functieclassificatiesysteem.

Volgens TDL krijgt de chauffeur hiermee dus een loon naar werk én een garantie op een stabiel pensioen. Het voordeel voor TDL is dat het systeem de onderneming aantrekkelijker maakt voor werknemers en sollicitanten. Voor vele chauffeurs betekent het akkoord een loonsverhoging, voor sommigen zelfs tot 2 euro bruto per uur. Ook werd er een nachtvergoeding uitgewerkt voor chauffeurs die bijvoorbeeld erg vroeg moeten vertrekken. Concreet betekent dit een jaarlijkse extra kost van 470.000 euro.

Maar niet iedereen vindt dit initiatief zo geslaagd. Marc Geerts van Corneel Geerts Transport: “Hiermee pak je helemaal niet het tekort van chauffeurs aan, hier snoep je chauffeurs af van uw collega’s! En je maakt er het verloop van chauffeurs enkel groter mee. Collega’s moeten geen vliegen afvangen van elkaar. Dat is niet collegaal, zelfs heel onfatsoenlijk”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.