North Sea Port krijgt nieuw bedrijvenpark van Hexagon

North Sea Port krijgt nieuw bedrijvenpark van Hexagon
Logistiek en productie zitten binnen North Sea Port stevig in de lift. In Gent biedt Hexagon spelers uit die sectoren binnenkort een bijkomende vestigingsplaats. Onder de noemer ‘Project Hexaport’ bouwt de West-Vlaamse vastgoedontwikkelaar een nieuw bedrijventerrein uit.

Het nieuwe bedrijvenpark komt op de oostelijke oever van het Kanaal Gent-Terneuzen, vlak naast het veer van Langerbrugge, op de vroegere terreinen van bouwmaterialengroep Balmatt. Op die site van 4,4 hectare is Hexagon gestart met de renovatie van een deel van de bestaande loodsen en kantoren, samen goed voor 17.000 m² aan bedrijfsruimte. De andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door een nieuwbouw van 10.000 m², die in vier delen van 2.500 m² in de markt wordt gezet. De start van die werken staat voor de zomer gepland.

Medio 2021 kunnen ondernemingen hun intrek nemen in het nieuwe bedrijvenpark. De verkoop van de bedrijfsunits begon eind vorig jaar al.

Haven duurzaam ontwikkelen

Project Hexagon sluit niet alleen mooi aan bij de verdere ontwikkeling van logistiek, opslag en productie binnen North Sea Port. Het is meteen ook een voorbeeld van duurzame ‘inbreiding’: leegstaande sites en bedrijfsgebouwen krijgen een nieuwe bestemming. Dat versterkt het economisch weefsel binnen het havengebied zonder nieuwe terreinen te moeten aansnijden.

De reconversie van een vroegere fabriek voor producten met asbest past dan weer perfect in de vergroening van de bedrijvigheid die North Sea Port bovenaan zijn strategische agenda heeft gezet. Projecten zoals dat van Hexagon zorgen bovendien voor bijkomende werkgelegenheid en toegevoegde waarde, voor North Sea Port het eigenlijke doel van havenontwikkeling.

Posted in

Christophe Slegers

Christophe Slegers is de oprichter van en Managing Partner bij Logistiek.be, het nieuwsportaal over logistiek, transport en supply chain in België. Sinds 2001 is hij actief in de domeinen Human Resources, Online Sales, Media en uiteraard Logistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.