Sea-Mol bouwt opslagtankpark in haven Antwerpen

Sea-Mol

Joint venture Sea-Mol

Mol Chemical Tankers, onderdeel van de Japanse groep Mitsui O.S.K. Lines, gaat samen met SEA-Invest een opslagtankterminal bouwen in de haven van Antwerpen. Daarvoor wordt de joint venture Sea-Mol opgericht, die hiervoor 300 à 400 miljoen euro zal investeren. Naar verwachting levert deze nieuwe investering 100 directe jobs op.

Nieuwe invulling Delwaidedok

De tankterminal komt op een site van 45 ha aan het Delwaidedok. Dit is slechts een deel van de concessie waarvoor het Havenbedrijf in 2018 een bevraging had opgestart. Hiervoor werden 6 kandidaten weerhouden. Sea-Mol was daar een van; de gesprekken met hen worden opgestart met het oog op het afsluiten van een concessieovereenkomst. Met de overige 5 kandidaten gaan de gesprekken verder voor de optimale invulling van de rest van het terrein.

Versterking chemische cluster
Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen: “Deze investering is een nieuwe bevestiging van onze aantrekkingskracht op belangrijke investeerders. Het versterkt bovendien onze rol als een van grootste chemische clusters ter wereld. Zeer goed nieuws dus voor de haven en voor onze economie. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.