Still Easy app krijgt Red Dot Award

STILL GmbH  en het creatieve ontwerpbureau melting elements werden onderscheiden met de Red Dot: Best of the Best Award op vrijdag 18 oktober voor hun uitstekende ontwerp van de iPad-app STILL EASY. De prijs voor de hoogste ontwerpkwaliteit werd uitgereikt door Prof. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot, op het Red Dot Gala in het Berlijnse concertgebouw. 1.200 gasten uit de wereldwijde creatieve industrie woonden het evenement bij.

In de eerste ronde selecteerde een internationaal panel van experts de beste communicatieontwerpen uit om en bij 6.800 inzendingen. 575 inzendingen ontvingen de Red Dot Award, waaronder ook STILL EASY. STILL GmbH en melting elements, een creatief bureau gespecialiseerd in digitale communicatie, overtroffen dit succes zelfs met hun implementatie van de iPad-app STILL EASY die de begeerde Red Dot: Best of the Best Award in de wacht sleepte. In totaal 72 projecten in de wedstrijd ‘Red Dot: Communication Design 2013’ ontvingen deze gegeerde onderscheiding, wat neerkomt op maar 1,06 procent van alle inzendingen.

De optimale combinatie van design en functionaliteit, samen met een uiterst aantrekkelijke vormgeving gaven de doorslag voor de toekenning van de prijs. De jury motiveerde haar beslissing als volgt: “De STILL EASY iPad-app imponeert tegelijk met zijn uitgepuurde, maar elegante design en met zijn verfrissend nieuwe concept met 360°-beelden voor de virtuele presentaties. Mensen kunnen de producten op allerlei mobiele apparaten met gyrosensoren op een speelse manier bekijken.”

STILL EASY doet dienst als showroom voor STILL’s producten en fungeert tegelijk als innovatieve marketingtool voor STILL’s internationale verkoopafdeling en als digitale productervaring voor klanten en potentiële klanten. Gebruikers hebben toegang tot een display van STILL’s assortiment met 46 modellen, gefilterd op basis van diverse criteria, en kunnen kennismaken via productvideo’s, hd-buitenaanzichten van 360° en interactieve presentaties. Het is zelfs mogelijk om in de virtuele bestuurdersstoel van de cabine te gaan zitten, waar je rondkijkt door je iPad-scherm te kantelen.

Matthias Klug, International Corporate Communications Manager bij STILL, vertelt: “Wat het design en de functionaliteit van onze producten betreft, zijn we er trots op dat we al jarenlang tot de vernieuwers in onze sector behoren. Deze prijs is voor ons een bevestiging dat we de producten en diensten van STILL op een al even innovatieve manier kunnen voorstellen aan onze klanten.”

Ook Steffen Kneist, Executive Director van melting elements, is duidelijk in zijn nopjes: “Met de productie van STILL EASY wilden we een ontwerp en communicatie-ervaring creëren die uniek zijn in onze sector, met het doel om STILL’s klanten en toekomstige klanten te benaderen op een uiterst vernieuwende manier. De Red Dot: Best of the Best toont nogmaals aan dat we ons doel bereikt hebben.”

Red Dot Design Award

De Red Dot Design Award is een van ‘s werelds grootste designwedstrijden waarvan de prijzen al uitgereikt worden sinds 1954. Sindsdien verwierf de Red Dot Design Award de reputatie van een internationaal erkend kwaliteitssymbool. De wedstrijd omvat de disciplines productontwerp, ontwerpconcept en communicatieontwerp.

www.still.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.