Fernand Huts klaagt wanbeleid van de haven van Antwerpen aan

Volgens het tijdschrift Knack begint Fernand Huts, CEO van Katoen Natie deze week een kortgeding tegen het Antwerps Havenbedrijf en dagvaardt hij hen voor de rechtbank. Eind vorige maand schold het Havenbedrijf ruim 50 miljoen euro boetes kwijt aan twee grote spelers in de haven. Ze kregen die boetes omdat ze veel minder containers hadden overgeslagen dan minimaal was afgesproken.

“Sommigen moeten boetes betalen, anderen niet of slechts gedeeltelijk. We hebben zelf bijna 300.000 euro betaald. Daarom vragen wij nu aan de rechter om de beslissing tot kwijtschelding te verbieden. We zullen ook een annulatieberoep indienen bij de Raad van State”, zegt Huts. Verder zegt hij ook dat het hele gebeuren absoluut niet transparant gebeurde. Het ruikt volgens hem zelfs naar vriendjespolitiek.

Volgens Huts is er ook politieke druk uitgeoefend op burgemeester Bart De Wever:  “Marc Van Peel heeft de N-VA voor de keuze gesteld: ofwel keuren jullie dit goed, ofwel kan de coalitie springen. De N-VA is gewoon politiek in de hoek gezet en de arm omgewrongen, heeft Van Peel mij zelf gezegd. Burgemeester De Wever werd in een wurggreep genomen: hij moest de beslissing wel slikken, of anders werd de stad onbestuurbaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.