Arteveldehogeschool in Gent lanceert nieuw Graduaat Transport en Logistiek

Arteveldehogeschool - graduaat logistiek & transport

Bij de start van academiejaar 2022-2023 komt Arteveldehogeschool met een nieuwe tweejarige graduaatsopleiding: Transport en Logistiek. In twee jaar stomen studenten zich klaar tot logistiek verantwoordelijke van een magazijn of transportplanner. Wie al werkt, kan de opleiding via afstandsleren spreiden over minstens drie jaar.

Typisch aan de graduaten van Arteveldehogeschool is dat ze stevig lokaal verankerd zijn. In het voornamelijk Oost-Vlaamse werkveld bleek de vraag naar logistieke profielen al langer erg groot. “Dankzij onze goede contacten weten we dat vooral logistiek verantwoordelijken van een magazijn en transportplanners erg gegeerd zijn”, zegt Sophia Pasbecq, relatiebeheerder werkplekleren bij Arteveldehogeschool. “De keuze voor de twee afstudeerrichtingen van het nieuwe graduaat, Magazijnbeheer en Wegvervoer, was dan ook snel gemaakt.”

Bedrijven leiden mee op

Het programma van de tweejarige opleiding in dagonderwijs is modulair opgebouwd met blokken van telkens 9 weken. In het eerste jaar volgt na 6 weken les op de campus een periode van 2 weken werkplekleren; in het tweede jaar is dat 8 weken werkplekleren na 8 weken les. Daarna volgt telkens een intervisie- en feedbackweek.

Wie voor afstandsonderwijs kiest, verwerkt de vakken vooral in zelfstudie, met digitaal studiemateriaal en opdrachten. Geregeld zijn er zowel online als fysieke contactmomenten. Het werkplekleren is gespreid over het hele academiejaar.

“Werkplekleren biedt tal van voordelen”, zegt Kristof Punie, teamleider graduaten van het domein Business en Management aan Arteveldehogeschool. “Studenten doen van bij de start praktijkervaring op, terwijl bedrijven een beroep kunnen doen op onmiddellijk inzetbare werkkrachten en zelfs hun toekomstige werknemer samen met ons opleiden. Die wisselwerking, het zogenaamde wisselleren, is bijzonder waardevol.”

Katoen Natie juicht toe

Werkplekleren blijkt ook erg in trek bij werkgevers. “We zijn actief in 40 landen en stellen meer dan 18.000 mensen tewerk”, zegt Sabine De Mits, hr-manager bij Katoen Natie. “Onze continue groei vereist de aanwerving van heel wat geschoolde werknemers. We juichen de oprichting van het nieuwe graduaat Transport en Logistiek dan ook toe, want zo studeren binnenkort operationele specialisten in de logistiek af. Wij kijken alvast uit naar de eerste werkplekstudenten.”

Gent en Oudenaarde

Na afloop van het graduaat zijn verschillende vervolgopleidingen mogelijk voor wie verder wil studeren. “Zo kunnen studenten via een verkort traject kiezen voor de andere afstudeerrichting en twee diploma’s op zak steken”, zegt Pasbecq nog. “Daarnaast organiseren we onder de vleugels van het graduaat onder meer bijscholingen en studiedagen, zoals de nieuwe bijscholing tot douanedeclarant.”

De lessen van Transport en Logistiek vinden plaats op Campus Kantienberg in Gent; voor het afstandstraject is dat de nieuwe Campus Oudenaarde. Specifieke voorkennis is niet nodig. Interesse? Je komt meer te weten over de opleiding op de website van Arteveldehogeschool. Met vragen kan je mailen naar [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.