Davos’ richtlijnen voor het inzetten van drones: Advanced Drone Operator’s Toolkit

Davos' richtlijnen voor het inzetten van drones: Advanced Drone Operator’s Toolkit

De laatste jaren gaat de evolutie binnen mobiliteit steeds sneller. Eén van die interessante evoluties zijn de drones en de vele toepassingen ze hebben bij leveringen, eerste hulp en dergelijke. Het nadeel van zulke snelle voortuitgang is dat regelgeving vaak achterop loopt. De regels die wel worden ingevoerd zijn vaak internationaal niet op elkaar afgesteld. In Davos, Zwitserland, wil men daar verandering in brengen.

Tijdens de vergadering van het WEF (World Economic Forum) in Davos is daarom de de Advanced Drone Operator’s Toolkit voorgesteld. Deze toolkit is een verzameling richtlijnen en ervaringen die landen kunnen gebruiken als ze drones op een commerciële manier willen inzetten. Dat gaat bijvoorbeeld over het leveren van goederen, maar ook hoe drones ingezet moeten worden in druk bevolkte gebieden.

Op dit moment worden drones nog sterk beperkt door de wetgeving. Met de toolbox moeten overheden mogelijkheden en een kader om drones ook commercieel inzetbaar te maken met een goed wettelijk kader. Het moet hen toelaten om de vruchten van de technologie te plukken terwijl de risico’s beperkt worden.

Je kan deze toolkit in bijlage terugvinden:
Advanced Drone Operator’s Toolkit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.