Honda schuift jaarlijks ruim 1400 containers naar binnenvaart

Honda schuift jaarlijks ruim 1400 containers naar binnenvaart
Honda Motor Europe Logistics in Gent gaat binnenschepen inzetten voor het transport van onderdelen en afgewerkte producten. Dinsdag 11 juni startte Honda met het vervoer van containers van de haven van Antwerpen naar North Sea Port via de binnenvaart.

Hiermee zet de autoproducent in op ‘groen’ transport. North Sea Port stimuleert bedrijven zoveel mogelijk om in te zetten op duurzaamheid. De modal shift is hier een belangrijk onderdeel van: minder vervoer over de weg en meer vervoer via binnenvaart, het spoor of pijpleidingen, van en naar het achterland.

Ruim 1.400 containers

Jaarlijks zullen minstens 1.420 binnenkomende containers uit onder meer Japan, Thailand, USA, Mexico en China via de binnenvaart hun eindbestemming in North Sea Port bereiken. Daar worden de schepen gelost door Stukwerkers. De gewijzigde flow bij Honda heeft betrekking op de aanlevering van motorfietsen, power producten en wisselstukken.

CO2 reductie

De aanvoer via binnenvaartschepen leidt tot een vermindering van vrachtwagenbewegingen, goed voor een reductie van CO2 uitstoot van meer dan 14 ton per jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.