Stemcor sluit langetermijncontract met Katoen Natie voor opslag staal in Antwerpse haven

Stemcor, ’s werelds grootste onafhankelijke staalhandelaar, heeft een langetermijncontract afgesloten met Katoen Natie voor de behandeling en opslag van staal in de Antwerpse haven. Het staal zal worden opgeslagen in een speciaal daarvoor gebouwd distributiecenter dat Stemcor de mogelijkheid biedt om zijn Europese klanten optimaal te bedienen. De keuze voor Katoen Natie, en voor de Antwerpse haven, gebeurde op basis van een business analyse waarbij de optimalisering van de hele supply chain, van staalfabriek tot klant, voorop stond. “Onze landinwaartse ligging in het hart van Europa, die verladers tot vlakbij de Europese consument brengt, gecombineerd met onze uitstekende expertise als dé staalhaven bij uitstek, zijn troeven die klanten als Stemcor zeer bewust doen kiezen voor de haven van Antwerpen”, zegt Luc Arnouts, commercieel directeur van het Havenbedrijf.

Stemcor heeft de ambitie om Antwerpen uit te bouwen tot zijn centrale, Europese uitvalsbasis. “Op die manier kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn”, zegt Robert Van der Weck, directeur bij Stemcor. “Zij situeren zich immers in een straal van 650 kilometer rond de haven van Antwerpen, wat voor korte(re) levertijden zorgt. Het extra aanbod van een aantal toegevoegde waarde activiteiten, zoals snijden en behandelen, moet onze klanten nog meer keuze bieden.”

Bovendien zal vanuit Katoen Natie ook Europees staal uitgevoerd worden naar Stemcor’s internationale afnemers. Daarnaast behoudt Stemcor nog lokale magazijnen in Frankrijk, Duitsland en Scandinavië. “Opdat we steeds kort op de bal kunnen blijven spelen”, luidt het bij Stemcor.

Als Europees marktleider behandelde de haven van Antwerpen in 2011 meer dan 10 miljoen ton staal. Dankzij meer dan 250 regelmatige ‘breakbulkcalls’ per maand is er een groot en divers aanbod op het vlak van overzeese connectiviteit, zowel deepsea als shortsea. Vrijwel alle gekende staalproducenten verschepen via Antwerpen hun goederen, zoals coils, sheets, staalplaten, long iron, tubes en non-ferroproducten. De London Metal Exchange heeft bovendien verschillende Antwerpse dienstverleners gecertificeerd voor de opslag van non-ferro producten, onder meer koper, zink, aluminium en lood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.