Egemin bouwt compleet magazijnsysteem voor IVC in Avelgem

Egemin bouwt compleet magazijnsysteem voor IVC in Avelgem

Egemin Automation en IVC hebben een contract afgesloten voor een compleet magazijn- en distributiesysteem voor de productiesite van IVC in Avelgem. Het systeem zal instaan voor het volautomatische transport en opslag van afgewerkte Moduleo®-vinylvloeren (Luxuary Vinyl Tiles) tussen productie, magazijn en verzending. De installatie omvat naast een automatisch hoogbouwmagazijn, AGV’s en conveyors ook een uitgebreide pickingzone waar verzendingen voor de klant worden samengesteld.

Op de site in Avelgem produceert IVC een compleet gamma van recycleerbare designvloeren in vinyl. “Door de continue groei en het daarmee gepaard gaande plaatsgebrek had de fabriek nood aan uitbreiding”, zegt Henk Deloof, commercieel manager bij Egemin Automation. “Onze E’wms-software beheert het hoogbouwmagazijn, de pickingzone op de verdieping boven de verzendzone en de transporten naar en vanuit beide zones. De werken op de site vangen aan in april, en oplevering is voorzien tegen het einde van dit jaar.”

De ervaring met projecten van dergelijke omvang en de no-nonsense aanpak van Egemin Automation overtuigden de IVC Group in zijn keuze. Egemin zal ook instaan voor het volledige onderhoud van de installatie.

HoogbouwMagazijn

Egemin bouwt het automatisch hoogbouwmagazijn in silobouwconstructie. Het wordt in totaal 35 meter hoog en zal bestaan uit drie kraangangen en drie palletkranen voor enkeldiepe opslag van pallets. Het magazijn telt in totaal 10.600 palletlocaties en 30 niveaus voor pallets met verschillende hoogte. De drie kraangangen hebben elk een lengte van 78 meter.

PalletTransport via AGV’s en conveyorloop

Een E’gv-systeem met drie counterbalance AGV-voertuigen zorgt voor de opname en het transport van de pallets vanuit de productieafdeling naar de conveyorbrug die de productie en het magazijn verbindt. De AGV’s zijn voorzien van een tegengewicht om de ladingen met sterk uiteenlopende afmetingen te kunnen transporteren. Op de conveyorbrug rijdt een transferwagen die de afgewerkte pallets van productie naar het magazijn brengt en de retourpallets van het magazijn terug naar productie voor kwaliteitscontrole.

De centrale conveyorloop zorgt voor de verbinding tussen de verschillende aanvoerpunten en bestemmingen, zoals het “I-punt” voor palletidentificatie- en controle; en de lijn voor afgewerkte pallets. Een shortcut in de conveyorloop haalt de afgekeurde pallets uit de palletstroom en leidt ze rechtstreeks naar de rejectlijn waar de fout, bijvoorbeeld een niet-leesbare code, wordt hersteld.

Dynamische & statische picking

In de pickingzone op de eerste verdieping worden alle verzendingen voor de klanten samengesteld met pallets aangevoerd vanuit het magazijn. Het orderverzamelen zelf gebeurt via dynamische pickfaces voor snelroterende goederen en statische pickfaces voor slowmovers. De orderverzamelaars krijgen via voiceterminals instructies om naar de gewenste bestemmingen te gaan en daar de overeenkomstige goederen te picken. Egemin integreert ook een knikarmrobot voor automatische full-layer picking. Na picking worden de samengestelde pallets terug naar het magazijn gebracht via de centrale conveyorloop. Zodra een vrachtwagen klaar staat, brengt het systeem de nodige pallets uit het magazijn naar de klaarzetbuffer in de verzendingszone om ze aan de vrachtwagenbeladers aan te bieden.

Enkele 3D-renders van het magazijnsysteem kan je hier downloaden.

Egemin Automation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.